• Azelija eko d.o.o. - zgrada
  • Reciklažno dvorište 1
  • Kamion
  • Reciklažno dvorište 3

PoKupi, iskoristi, očisti!

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić će educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom. Projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to u iznosu od 376.982,57 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost 443.508,92 tisuće kuna. Projektom se nastoji doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva te izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

Predstavljanje projekta i najava aktivnosti je organizirano u srijedu, 9.10. u Reciklažnom dvorištu Azelija eko, Ulica akademika Milana Heraka 11, s početkom u 11:00 sati.

FB1

 

Predstavnicima medija su o projektu i drugim aktivnostima vezanim za razvrstavanje otpada u srijedu govorili: gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, direktor Azelija eko d.o.o Miroslav Cigić, ravnateljica OŠ Slava Raškaj Gordana Basar i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Grada Ozlja Toni Šarić.

FB2

Aktivnosti projekta uključuju edukativne aktivnosti za djecu i građane – radionice, igrokazi kao i organiziranje javnih tribina, sve na temu održivog gospodarenja otpadom. U suradnji sa školama organizirana su natjecanja i obilježavanje važnih datuma. Također, bit će organizirano natjecanje za najbolji mjesni odbor u akcijama prikupljanja i razvrstavanja otpada. Projekt će obuhvatiti i podjelu letaka, brošura te izradu plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju.

FB3

Free Joomla! templates by AgeThemes